Sistem smart home complet, cu mai putin de 1.500 de euro!


Cum ar fi ca dimineața să te trezești la auzul melodiei sau emisiunii preferate, iar cafeaua să te aștepte deja la bucătărie? Cum ar fi ca, prin simpla apăsare a unei taste, să poți controla toate dispozitivele din casă, de la televizor, la lumină și instalația de gaze? Poate părea un scenariu SF, însă tehnologia de azi ți-o permite. Răspunsul? Un sistem smart home.

Compania românească de IT&C Visual Fan a lansat, sub brandul AllView, Siebo Smart Home, prima soluție autohtonă de acest tip. Potrivit lui Lucian Peticilă, general managerul companiei, sistemul poate fi personalizat în funcție de cerințele fiecărui client în parte. Elementul de bază este camera de luat vederi Siebo SmartCam, ce are rolul de unitate centrală de supraveghere și comandă a casei, putând fi conectată la o serie de senzori (un senzor IR ce controlează toate aparatele cu telecomandă din casă, dar și senzori de gaz, de fum, de lumină, de temperatură, de umiditate, de mișcare etc.). Toți aceștia pot fi controlați de pe smartphone sau tabletă prin intermediul aplicației Android dezvoltate de Allview (aplicația pentru sistemul de operare iOS va fi disponibilă în curând).

„Printre elementele de noutate pe care le aduce noul sistem, în comparație cu alte oferte din piața locală, se numără și caracterul autonom al Siebo Smart Home: nu este nevoie de abonament, poți controla sistemul de pe orice smartphone sau tabletă, iar nevoia de securitate a produselor din categoria IoT (Internet of Things) a fost o prioritate încă din stadiul de concept.”

Ciprian Cucu, sales manager Allview

Tehnologii inteligente, dar accesibile

Prețul de pornire pentru un sistem Siebo Smart Home este de 799 de lei și poate ajunge până la 6.000 de lei, în funcție de complexitate și de numărul de senzori și dispozitive integrate. „Viziunea Allview este oferirea de tehnologii inteligente și accesibile, sub un brand românesc. Dacă în 2011 am mizat pe telefoane mobile dual sim, exploatând nevoia pieței de telefonie a momentului, în 2016 mizăm pe sisteme smart home, pe care le considerăm viitorul pieței de IT&C în anii ce vor urma”, spune Lucian Peticilă, general manager Visual Fan, compania care deține brandul Allview. Pentru început, produsele Siebo Smart Home vor putea fi achizitionate pe site-ul companiei (allview.ro) iar, începând de anul viitor, prin retailerii Altex, MediaGalaxy și eMAG.

Confort și economisire

În formulă completă, sistemul va cuprinde și o oglindă inteligentă (foto): rezistentă la contactul cu apa, aceasta recunoaște atingerile în 10 puncte de presiune, se conectează la mediul online prin WiFi și comunică prin Bluetooth cu alte gadget-uri. Oglinda poate servi drept panou de comandă pentru smart home, dar este utilă în același timp și pentru monitorizarea stării de sănătate. Astfel, terminalul este conectat atât la un cântar inteligent, cât și la un senzor care măsoară gradul de hidratare a pielii, făcând recomandări pentru fiecare situație în parte.

Pe lângă funcțiile menite să maximizeze confortul locatarilor, Siebo Smart Home reprezintă un pas înainte și în materie de utilizare responsabilă a resurselor, permițând controlul consumului și scăderea costurilor de locuire. Potrivit reprezentanților companiei, sistemul va fi îmbogățit în anul ce urmează cu o serie de noi senzori și dispozitive inteligente, atât pentru casă, cât și pentru birou.